În data de 26 februarie 2018, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, alături de Blocul National Sindical, a organizat masa rotunda din cadrul proiectului Creative START (ID 105021), proiect ce sustine infiintarea de intreprinderi in industriile creative in regiunea Nord-Vest.

“Lansam astazi la Cluj, o initiativa comuna CNIPMMR-BNS in sfera industriilor creative, proiectul Creative START, un proiect care va sustine formarea antreprenoriala a 600 de pers, finantarea a 75 de firme, mentorat pentru cei implicati in proiect. Valoarea adaugata a acestui proiect este data de parteneriatul dintre cele mai puternice organizatii ale partenerilor sociali, forta care se va traduce si printr-o calitate superioara a formarii, a mentoratului, precum si a integrarii noilor firme in retelele sustinute de cele doua organizatii. Un alt plus este reprezentat de hub-ul pe care il vom deschide in proiect, astfel incat toti cei interesati de industriile creative sa gaseasca un sprijin in demararea activitatii lor.”, Florin JIANU, presedinte CNIPMMR.

“Intr-o lume a globalizarii si digitalizarii , industriile creative pot reprezenta o alternativa pentru o ocupare de calitate atat in prezent cat mai ales in viitor! Noile tehnologii, robotizarea, digitalizarea si nu in ultimul rand, evolutia spectaculoasa a ingineriei genetice vor aduce cu siguranta in anii care vin o presiune uriasa asupra locurilor de munca in industriile manufacturiere, industriile prelucratoare si agricultura! Ce punem in loc? Care sunt domeniile ce vor oferi alternative de locuri de munca? Raspunsul este unul singur: industriile creative!”, a mentionat Costin DUMITRU, presedinte BNS.